Menu

DOVE – Nourishing Oil Care Detangler Spray with Nutri-Oils


dove-nourishing-oil-care-detangler-spray-with-nutri-oils

Dove Nourishing Oil Care er en tofaset hårbalsam i sprayform, og er det første produktet av denne typen med oljete formel, som har dobbel virkning. Produktet kombinerer Fiber Actives Technology som trenger dypt inn i hårstrukturen, og Micro Moisture Serum med overfladisk, pleiende virkning. Denne håroljen ble laget for skånsom hårpleie.

Hvordan fungerer Dove Nourishing Oil Care?

 • Nærer og reparerer hårstrukturen.
 • Glatter ut og gir mykhet.
 • Gjør børsting lettere selv for tykt hår.
 • Beskytter håret mot skadelige faktorer.

Nourishing Oil Care Detangler Spray – innholdsanalyse

Dove Detangler Spray er basert på vann (Aqua). Det er bedre enn alkohol, men det ville vært bedre med et bløtgjøringsmiddel eller en fuktgiver. Rett etter vannet på listen er noen harmløse silikoner (Cyclopentasiloxane, Phenyl Trimethicone, Dimethicone) – ett volatilt og to som er lette å fjerne med en skånsom sjampo. Etter silikoner finner man glyserin, dvs. et av de gode alkoholene med fuktighetsgivende egenskaper.

Nourishing Oil Care inneholder noen få verdifulle oljer. Først finner man søtmandelolje (Prunus Amygdalus Dulcis Oil), som forbedrer prosessene i håret. Den andre er arganolje (Argania Spinosa Kernel Oil), som er verdsatt over hele verden for effektiv regenerering og reparasjon. Den tredje er kokosolje (Cocos Nucifera Oil), som kan være problematisk for hår med høy porøsitet på grunn av mettetheten.

Oljene følges av enda et sett kunstige tilsetningsstoffer, som disakkarid for bevaring av duften (Trehalose), fuktgiver (Gluconolactone) med antioksiderende egenskaper, syre for pH-stabilisering (Adipic Acid), vaskemidler (Sodium Sulfate), enda et silikon (PEG/PPG-18/18 Dimethicone) som løser seg opp i vann og et tungt silikon (Polyquaternium-16) som har en tendens til å bygge seg opp. Det er også mange konserveringsstoffer (Sodium Chloride, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate), som kommer etter UV-filter (Benzophenone-4) og gode alkoholer(Butylene Glycol).

På slutten av innholdslisten finner man seks parfymestoffer (Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool) av listen over potensielt allergifremkallende stoffer. Disse er ansvarlige for den behagelige, såpelignende duften som minner om produkter av høy kvalitet.

Den kremete aromaen til Dove Nourishing Oil Care blir værende i håret.

Mer om produktet…

Dove Nourishing Oil Care er faktisk en hårbalsam i sprayform, fordi innholdet av oljer er mye mindre enn andre stoffer. I plasttuben med en størrelse på 200 ml/6,8 oz finner man det tofasede produktet. Etter risting kombineres det hvite og kremete øvre laget med den gjennomsiktige væsken under. Hele blandingen er rennende og absorberes godt i håret. Den store størrelsen og praktiske sprayformen har fordelaktig påvirkning på håroljens varighet.

Nourishing Oil Care Detangler Spray må ristes før bruk for at begge lagene skal blandes. På denne måten kan misten som skapes sprayes på tørt eller fuktig hår, også uten å vaske håret.

FORDELER innen styling:

 • tofaset formel
 • tre naturlige vegetabilske oljer
 • fuktighetsgivende glyserin og UV-filter
 • svært behagelig, såpelignende lukt
 • stor størrelse og praktisk forstøver
 • for tørt og fuktig hår

ULEMPER innen styling:

 • flere kunstige ingredienser enn oljer
 • for mange silikoner, også tunge
 • konserveringsstoffer og parfyme